Sunday 8 December 2013

Paras pannukakku | Best finnish pancake


Nopea ja suussasulava pannukakku. Ehkä maailman paras.

8dl rasvaista maitoa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl (ruoko-)sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
1tl suolaa
60g sulatettua voita
2 kananmunaa

Lisää kulhoon puolet maidosta ja sekoita vehnäjauhot ja leivinjaheet sekaan. Lisää loput maidot ja kaikki muut ainesosat. Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn korkeareunaiseen uunivuokaan ja paista 225-asteessa 25 minuuttia alatasolla ja nosta vielä n. viideksi minuutiksi ylätasolle, jotta pinta saa vähän rapsakkuutta ja väriä. Tarjoile kermavaahdon ja hillon kanssa. 
Herkullisia hetkiä!


8dl milk
4dl flour
1tsp baking powder
 1tbsp (brown) sugar
2tsp vanilla sugar
1tsp cardamom
1tsp salt
60g melted butter
2 eggs

Pour 4dl milk with flours and mix until smooth. Mix the rest of the flours and mix all ingredients together. Bake 225°C 30 min. - 25 minutes on oven's lower rack, then 5 minutes using the upper rack. Serve with jam and whipped cream.
Bon appétit, hyvää ruokahalua! 


No comments :

Post a Comment